Ventilation

Igår installerade vi ett golv i en lokal i stadens centrum. Allt gick smidigt i början, men sedan blev vi alla väldigt trötta och nästan somnade. Vi kände oss nästan lite sjuka och undrade vad som var fel. Vi upptäckte till slut att ventilationen var usel och det inte fanns någon luftcirkulation i lokalen. Luftkvaliteten var mycket dålig. Usel!

Chefen sa att det inte var hållbart, så han ringde Ventilation Älvdalen. De kom inom en timme och löste problemet under eftermiddagen. Nästa dag kunde vi börja arbeta igen med frisk och ren luft.

Jag insåg hur viktigt ventilation är för att kunna utföra ett arbete på ett effektivt sätt. Bra luft är avgörande för ett bra resultat. Vi hann avsluta golvarbetet på bara en vecka när ventilationen var ordnad. Kunden blev nöjd med golvet och att vi samtidigt fixade ventilationsproblemet.

Vi ska nu ha samma ventilationsfirma för att undersöka och kontrollera vårt nuvarande ventilationssystem och vi hoppas på ännu bättre luftkvalitet och effektiva arbetsdagar under 2023.

Så det är viktigt att ha bra ventilation. Det kan vi väl vara överens om. Utan bra ventilation är det svårt att göra ett effektivt arbete. Det är konstigt att det inte satsas mer på en ventilation i världsklass i fler företagslokaler runt om i landet. Med bra ventilation gör ju alla ett bättre arbete. Det märks direkt. Jag tror även att sjukskrivningarna skulle minska. Ren luft är a och o. Tur att vi fick sån bra hjälp. Det kan ventilation de där grabbarna och det är ju tur för oss och alla andra som behöver hjälp med ventilation.

Vi får se nu hur det blir, men jag tänker att jag ska skola om mig till ventilationstekniker. Det verkar intressant. Eller nej förresten, jag vet inte. Det tar ju tid och kraft och det har jag inte. Jag blir nog kvar på samma gamla firma ett tag till. Så får det bli. Det är ganska bra här – måste jag säga ändå.